Új felhasználó vagyok

Az Ön kosara jelenleg üres.

Facebook Twitter Google+ Email Print

Öntözőrendszer, automata öntözőrendszer világa

       Kertünk kellemes környezet, az ottani tevékenységek gondolata is a kikapcsolódást sugallja. Vonatkozik ez az öntözésre is.  Az öntözés alapjában nem kellemetlen feladat. Miért szeretnénk mégis  megszabadulni tőle?

Az öntözés  rengeteg időt igényel, és azt sem akkor,  amikor mi szakítani tudunk rá. (enni is akkor szeretünk, amikor éhesek vagyunk). A legtöbb növényen a szomjazás maradandó nyomokat is hagy.

Azt megállapíthatjuk, hogy a  mobil eszközök csak részleges megoldást nyújtanak, és további "mellékfeladatok" megjelenésével is számolnunk kell.


Slag

  • A mobil eszközök tárolása helyigényes, a  kihelyezésre, elpakolásra is időt kell hagyni.
  • A mobil szórófejeket „szemmértékre” helyezzük ki, - majd helyezzük át - a kertben
  • Az elhelyezés jó megválasztásától függ, hogy melyik terület éppen mennyi vizet kap.


Az optimális megoldás:

Öntözőrendszer

         A  telepített öntözőrendszer esetén a szórófejek és fúvókák az öntözendő, és nem öntözendő terület határvonalait   figyelembe véve  kerülnek kiválasztásra és elhelyezésre. A kiöntözött víz mennyiségét és adagolását a növényfajták igényéhez illesztjük. A szórófejeket a vízforrás adottságainak illetve a növényzet igényeinek függvényében zónákra osztjuk, a zónák öntözését pedig a mágnesszelepeken keresztül az automatika indítja.

Rotoros szórófej szórásképe

A rendszer lényege, hogy többszörös átfedéssel öntözünk, így alakul ki a közel homogén öntözött felület, amit kézi vagy mobil eszközökkel nem tudunk kialakítani. Az automata öntözőrendszer víztakarékosabb mint mobil társai, minimálisra szoríthatjuk a párolgási- és más vízveszteséget, és mégis  harsogóan zöld, élettől duzzadó növényzetet érhetünk el. Élvezzük...


A különböző területeket más- és más módon kell öntözni:Öntözőrendszer tervezés:

Gyorsan szeretne öntözőrendszert a kertjébe? Terveztesse meg, így rengeteg időt és pénzt takarít meg, mert minden szükséges alkatrészt egyszerre vehet át.

Tervezés_gomb

                    72

kattintson a képre 

Tisztelt Ügyfeleink!

2018.04.21-én szombaton

Üzeltünk 12:00-ig tart nyitva.

Tisztelt Ügyfeleink!

2018.04.21-én szombaton

Üzeltünk 12:00-ig tart nyitva.